Lux Consulting trekt Leann Naessens aan als Business Consultant

Lux Consulting heeft Leann Naessens aangesteld als nieuwe Business Consultant. De ervaren professional neemt de nodige expertise mee op het gebied van het energiedomein, de energietransitie en accountmanagement. 

Achtergrond

Leann Naessens is de afgelopen zes jaar werkzaam geweest bij energiemaatschappij E.ON Benelux, in de rol van Accountmanager. Toen ze startte bij de energieleverancier was ze eerst enige tijd verantwoordelijk voor kleinzakelijke B2B klanten. Na zes maanden mocht Naessens vervolgens medium en large klanten in het MKB segment gaan bedienen en lag haar verantwoordelijkheid in het aangaan van lange termijn relaties en het behouden en contracteren van bestaande relaties. Naessens rondde een bacheloropleiding in Commerciële economie af aan Fontys Hogescholen te Eindhoven.

De energiemarkt staat de laatste jaren op zijn kop. Door de wereldwijd en in ons land ingezette energietransitie moest ook E.ON Benelux zich anders gaan profileren in de markt. Zodoende is het zich vooral ook gaan richten op duurzame producten. Dat maakte dat ook het takenpakket van Naessens mee veranderde.

Zo is ze als gevolg van de energietransitie bijna twee jaar productverantwoordelijke geweest voor verlichting en energiebesparende rapporten. Ook behoorden de verkoop van solar, laadpalen, en energiemonitoring tot haar takenpakket. Naast haar dagelijkse werkzaamheden heeft Naessens gedurende haar tijd bij E.ON ook meerdere LEAN verbeterprojecten uitgevoerd, waaronder de retentiegraad verhogen op New Business contracten. Daarnaast heeft zij meegewerkt aan het project verlagen van HERAN aanvragen vanuit Consultants en de HERAN aanvragen vanuit klanten. Verder behaalde ze bij E.ON een Greenbelt certificaat (theorie en praktijk).

Start Leann

Sinds kort heeft Naessens zich aangesloten bij Lux Consulting, een bureau dat zich richt op management-, business consultancy en interim management binnen de energiemarkt. Aangesteld als Business Consultant is Naessens de vierde professional die actief is binnen het in 2015 opgerichte bureau – naast oprichters Jonathan Zigter en Jeroen Stooker en Bart Verheyen, die zich eind augustus van 2018 aansloot bij het adviesbureau uit Breda.

Het team van Lux Consulting toont zich verheugd over de komst van Naessens als nieuwe collega: “Leann is een consultant die graag uitdagingen aangaat om de klant verder te helpen in het proces. Zij is in staat om naar klanten te luisteren, de juiste vragen te stellen en hun uitdaging boven tafel te krijgen. Daarnaast haalt zij energie uit het realiseren van verbeteringen binnen organisaties.”

Inzet Leann

In de rol van Business Consultant zal Naessens zich de komende periode vooral gaan bezig houden met het optimaliseren van de aansluitketen, wat in Zeeland (met focus op Goeree Overvlakkee) gedaan wordt volgens met multi-utility concept. Dit houdt onder andere in het verbeteren van de samenwerking met stakeholders en huisaannemers en zorgen dat alle afspraken vastgelegd en duurzaam geborgd worden. Daarnaast zal ze meebouwen aan een sterker Lux merk en het ontwikkelen van de interne organisatie. Over haar nieuwe werkomgeving zegt ze: “Het meedenken en de verantwoordelijkheden die je binnen een kleinere organisatie krijgt zijn erg interessant, leuk en leerzaam en hierdoor heb ik ook bewust voor Lux Consulting gekozen!”

Dit artikel is in overeenstemming met Consultancy.nl geplaatst.