A day in a life of

  • 30 oktober 2020
  • Jonathan Zigter
  • Algemeen

Altijd al nieuwsgierig geweest hoe een werkdag van een business consultant bij Lux eruit ziet? We hebben Jonathan gevraagd eens wat over zijn werkdag te vertellen. Deze “day in the life of” dateert van voor de verscherping van de RIVM richtlijnen.

– 06:45 Dag starten –

’s Ochtends 6:45 en de wekker gaat af. Een beetje gedesillusioneerd word ik wakker want ik heb vanavond geslapen in een hotel en dat is toch alweer een tijd geleden in deze corona tijd.

Eerder sliep ik 2 dagen in de week in een hotel, maar nu we voornamelijk thuiswerken is dat veel sporadischer. Kijkend naar mijn wekker herinner ik mijzelf ook direct weer dat de wekker soms wel eens om 5:15 uur afging..

– 07:10 Ontbijten –

Gisteren een intensieve dag gehad met mijn team bij TenneT waar ik nu op een opdracht zit. Hier zijn we bezig om een agile way of working in te voeren en gisteren hebben we ons PI event gehad. Vandaag wordt een reisdag, met verschillende afspraken tussendoor voor zowel TenneT als Lux, maar nu eerst aan het ontbijt.

– 07:30 Uitwerken stukken + beantwoorden mail –

Na het ontbijt terug naar mijn kamer waar ik van plan ben om de eerste uurtjes te werken tot mijn afspraak op het hoofdkantoor TenneT.

Business consultant

– 10:00 Afstemmen met collega’s TenneT –

Om 10 uur ga ik inpakken en uitchecken uit het hotel en richting TenneT. Ik zag op de portal dat er nog plek is dus ik heb mijzelf alsnog aangemeld zodat ik ook even op de verdieping kan zitten. Bij TenneT hebben ze het goed voor elkaar met de Corona maatregelen. Niet te veel mensen op kantoor, je moet je aanmelden voordat je mag komen, er zijn duidelijke loop routes en een trappenhuis voor naar boven en een trappenhuis voor naar beneden. Al met al, een corona-proof  omgeving.

Bij aankomst op de afdeling zie ik iemand uit mijn team zitten. Even een bakje koffie inclusief een praatje. Het klinkt bijna als vanouds behalve dat we de enige twee op de afdeling zijn. In januari / februari van dit jaar was het hier werkelijk volle bak, eigenlijk te vol en nu is het eigenlijk te leeg. Het blijft een vreemde gewaarwording.

Business consultant

– 12:00 Meeting Agile transformatie –

Om 12:00 begint de afspraak met de scrum master uit mijn team. Eerst even de dag van gisteren evalueren en daarna kijken hoe we verder gaan. We zijn bezig met een agile transitie en daarmee zijn we ook aan het kijken hoe we kunnen organiseren dat het werk beter naar ons toe gaat komen. We hebben nu twee kwartaal planning sessie gehad, wat de opmaat gaat zijn voor een big-room planning oftewel een PI event. Lessons learned zijn we nog beter aan het slicen en dicen, we hebben daarnaast nog iemand nodig voor de overall coördinatie portfolio epic (noem het de product manager) en we hebben een release train engineer nodig zodat we de volgende stappen nog beter gaan doen. We spreken wat acties af en ik ga er vandoor, richting Zeeland!

Business consultant

– 14:00 Reizen + Calls –

In de auto heb ik een aantal calls en als ik aankom in Zeeland is het onderhand 16:15. Even snel het gezinnetje gedag zeggen en om 16:30 tot 18:00 een MS teams meeting in voor een nieuwe initiatief / samenwerking vanuit Lux met een aantal andere partijen. Klein tipje van de sluier: we zijn bezig om een consortium op te zetten met een aantal partijen waarbij een specifieke propositie willen ontwikkelen voor de energiemarkt. Erg leuk, maar later meer hierover!

– 18:00 Family-time + wegwerken mail –

Om 18:00 even iets eten en daarna kids douchen en naar bed. Dit is een klusje wat we vaak even met zijn allen doen. Noem het family-time! Nadat de kids naar bed zijn nog even de laptop open voor de laatste mailtjes van Lux en TenneT en dan om 20:46 gaat de laptop dicht. Een mooie drukke / volle dag met van alles en nog wat. Gelukkig zien niet alle dagen er zo uit, maar dynamisch is het wel.

Enthousiast geworden over de werkdag van Jonathan of gewoon nieuwsgierig naar Lux en de Lux’ers? Check voor meer blogs en informatie onze website! www.luxconsulting.nl