Britte van Santvoort start als business consultant bij Lux Consulting

Energieadviesbureau Lux Consulting heeft het team uitgebreid met Britte van Santvoort, die overkomt vanuit de commerciële wereld. Het afgelopen jaar bekleedde ze rollen in onder meer de bouw- en productiesector.

Met haar overstap naar de consultancy krijgt Van Santvoort nu de kans om verschillende organisaties te gaan helpen met het zetten van verbeterstappen en het maken van (maatschappelijke) impact. Bijvoorbeeld op het dossier energietransitie, een van de belangrijkste focusgebieden van Lux Consulting.

Lux Consulting is een adviesbureau dat zich vooral richt op de energie- en nutssector, voor de kersverse business consultant een ideale werkomgeving. Van Santvoort: “De opdrachtgevers zijn groot en dragen op dagelijkse basis positief bij aan de energietransitie. Dat is een doelgroep waar ik graag mee aan de slag ga.”

Britte_van_Santvoort_start_als_business_consultant_bij_Lux_Consulting.

Vorig jaar werd het bureau als het snelst groeiende consultancybureau van ons land erkend met een FD-Gazellen Award. Van Santvoort voelde zich echter vooral aangetrokken tot Lux Consulting vanwege de cultuur van het bureau.

Ze legt uit: “Tijdens de interviewrondes was er ruimte om veel vragen te stellen over het bedrijf en elkaar écht te leren kennen. De persoonlijke aanpak en de actiegerichte houding van Lux sprak mij aan vanaf het moment dat ik binnenstapte.”

Achtergrond

Tijdens haar opleiding aan de Hoge Hotelschool in Den Haag, ontwikkelde Van Santvoort al een grote interesse voor ondernemerschap en complexe bedrijfsuitdagingen. Nog tijdens haar opleiding startte ze in 2016 een eigen onderneming, waarbij ze ondersteuning bood aan ondernemers in de hospitalitysector, onder andere voor interim-ondersteuning en conceptontwikkeling.

“Ik heb een ondernemende geest. Zodra ik een uitdaging zie, beginnen mijn handen al te jeuken om ermee aan de slag te gaan”, aldus Van Santvoort.

In 2020 maakte ze de overstap naar de bouwsector. In de rol van Sales & Marketing Supervisor ondersteunde ze activiteiten in business development en marketing, evenals activiteiten gericht op procesverbetering en optimalisaties. Verder was ze actief als adviseur en was ze coauteur van diverse adviesrapporten voor de directie. Deze hebben na implementatie positief bijgedragen aan de ontwikkeling van de volledige organisatie.

Meest recentelijk werkte Van Santvoort bij een internationaal opererend spuitgietbedrijf met een klantportfolio van grote multinationals. Ze hield zich bezig met thema’s als planning, productie, productontwikkeling en relatiemanagement. Producten voor de verschillende opdrachtgevers werden geproduceerd over de wereldwijd verspreide productielocaties, waarmee Van Santvoort op dagelijkse basis schakelde.

De mens voorop

Hoewel de overstap van de industrie naar businessconsultancy op het eerste oog een grote stap lijkt, geeft Van Santvoort aan dat er ook verschillende overeenkomsten zijn. “In beide vakgebieden staat de mens voorop. Daarnaast zijn skills als stakeholdermanagement, analytisch vermogen, luisteren en presenteren ook één-op-één toepasbaar. En ik heb al wat ervaring opgedaan met advisering.”

Jonathan Zigter, partner bij Lux Consulting, zegt over de benoeming: “Wij zijn erg blij met de komst van Britte. Naast de persoonlijke match is Britte ook een goede aanvulling op het team met haar commerciële achtergrond. Met deze ervaring kan ze onze klanten ontzorgen en daarnaast Consulting helpen om een volgende groeistap te zetten.”