Bryan Kranenburg sluit zich als consultant aan bij Lux Consulting

Lux Consulting heeft zijn team uitbreid met Bryan Kranenburg. Met de komst van de nieuwe consultant groeit het adviesbureau voor de energiesector naar tien medewerkers. “Halverwege augustus had ik mijn eerste gesprek met Lux Consulting, dat beviel van beide kanten en daarna is het hard gegaan”, vertelt Kranenburg, die begin september zijn contract bij Lux tekende.

In januari 2021 rondde Kranenburg succesvol zijn studie Commerciële Economie af aan de Avans Hogeschool Breda. In het kader van zijn opleiding ging hij een half jaar naar Kuala Lumpur om daar stage te lopen en ervaring op te doen.

Bryan Kranenburg start bij Lux Consulting

Na het afronden van zijn studie ging hij direct aan de slag op de salesafdeling van Innoptus, het bedrijf waar hij zijn afstudeerstage doorliep. Ondanks zijn positieve gevoel bij Innoptus, kwam hij erachter dat sales niet het ultieme carrièrepad was voor hem. Daarop maakte hij de overstap naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, waar hij aan de slag ging als Junior Inkoper.

“Na deze leerzame periode kwam ik tot de conclusie dat beide rollen één overeenkomst hadden die mij wel beviel: adviseren”, vertelt Kranenburg. “Enerzijds in de sales het adviseren van de klant en anderzijds bij inkoop het adviseren van de aanvrager.” Opgeteld bij zijn interesse in verandermanagement en zijn affiniteit met het verbeteren van processen, maakte dit dat hij de consultancy in wilde. Bij zijn zoektocht kwam Lux Consulting al snel op zijn pad.

“Ik was op zoek naar een jonge, levendige organisatie met ruimte voor eigen inbreng en mogelijkheden om mezelf door te ontwikkelen. Na mijn eerste weken bij Lux denk ik een club gevonden te hebben waar ik me echt thuis voel!” Kranenburg kon direct aan de slag met het behalen van zijn PSM I- en PSPO I-certificaten, deze heeft hij inmiddels beide op zak. Ook is hij vol enthousiasme begonnen aan zijn eerste opdracht bij Enexis.

“De tijd waar we nu in leven brengt een hoop uitdagingen met zich mee, vooral in de energiesector. Ik ben blij dat ik dit op de voorgrond kan meemaken en actief met beide handen deze uitdagingen kan aangrijpen”, laat hij weten. “Met het aannemen van Bryan hebben we de volgende stap gezet in het bereiken van onze groeiambities”, vertelt Jeroen Stooker, eigenaar van Lux Consulting. “We zien een goede klik tussen het bedrijf en Bryan en kijken erg uit naar wat de toekomst voor moois gaat brengen voor Bryan en Lux Consulting!”

Vorige week werd Lux Consulting door het Financieele Dagblad uitgeroepen tot een van ’s lands snelst groeiende adviesbureaus.