Enlit Milaan 2021

  • 23 februari 2022
  • Jonathan Zigter
  • Algemeen

Enlit is een beurs die gefocust is op, hoe kan het ook anders, de energiesector. Deze beurs wordt ieder jaar op een andere locatie in Europe georganiseerd en dit jaar was Milaan aan de beurt. Als Lux Consulting hebben wij ervoor gekozen om te gaan.

Enlit 2021, here we come!

Eerlijk is eerlijk, dit is wel een van de moeilijkste keuzes geweest binnen Lux tot nu toe. In verband met Corona en het huidige aantal positieve testen was het een enorm lastige beslissing. Gaan we wel of gaan we niet? Uiteindelijk hebben we weloverwogen besloten om wel te gaan, maar wel op vrijwillige basis en rekening houdende met veiligheid van de collega’s en de lokale aangepaste regelgeving. Dit soort event zien wij als onderdeel van de cultuur van Lux. Enerzijds voor de teambuilding en het ‘fun’ aspect binnen Lux. Anderszijds, omdat het goed is om kennis te vergaren over de ontwikkelingen in de energiemarkt en de energietransitie. Enlit Milaan 2021 here we come!

Vertrek een aankomst Milaan

Maandagmiddag vertrokken we vanaf Eindhoven Airport richting Milaan. Gewapend met onze QR-codes, gezondheidsverklaringen en de passenger locator documenten hebben we het vliegtuig gepakt.. Einde middag zijn we vervolgens aangekomen in ons hotel. Nadat iedereen uitgepakt is, vertrekken we op onze elektrische steps naar het centrum van Milaan om gezellig een hapje te eten. Na de eerste verkenningen in Milaan, begeven we ons weer richting ons hotel om dinsdag fris en fruitig te verschijnen op Enlit. Onder de indruk van een enerverende eerste dag op de beurs gaan we met zijn allen richting Obicà Mozzarella Bar, een restaurant onder de Duomo van Milaan. 

Daarna hebben we nog een drankje gedronken in een gezellig biercafé in de gezellig wijk Navigli (jaja, wat had je anders van Lux verwacht…) om daarna weer terug te gaan naar het hotel. De woensdag start vroeg omdat er weer een goedgevulde dag Enlit op de planning staat. Met veel verschillende HUB sessions, panel discussions en natuurlijk het ouderwetse netwerken, hebben we het maximale uit onze 2e dag op de beurs gehaald. Fijn om ook oude bekenden tegen te komen, zit er een mooie samenwerking in het verschiet? 

Afronding Enlit

Als afronding van het Enlit event is het tijd voor een speciaal teamuitje in Milaan. Nadat alles goed is gecontroleerd qua corona regels, besluiten we om naar de voetbalwedstrijd van Inter Milaan tegen Spezia in het imposante San Siro Stadion te gaan.  Met deze onvergetelijke ervaring (en 2-0 winst!) op zak sluiten we de avond af met een drankje in een nabijgelegen kroeg die toepasselijk “All beer” heet. Onder het genot van een biertje en een rondje ‘toepen’ hebben de collega’s elkaar écht leren kennen.

De laatste dag hebben we een vrije ochtend voordat we terugvliegen naar Nederland. De één kiest voor lekker uitslapen, het leven van een consultant gaat namelijk niet over rozen, de ander gaat lekker de stad in voor een toeristische activiteit of om een cadeautje voor het thuisfront te kopen. In de middag pakken we het vliegtuig terug naar Nederland om tegen het einde van de middag weer te landen op Eindhoven. Al met al een uitermate geslaagd event waarbij het Lux team weer dichter bij elkaar gekomen is en de nodige kennis van onze branche is opgedaan. Een niet onbelangrijke sidenote van dit alles is dat iedereen gezond is thuisgekomen.

Ga je volgend jaar mee?