Jari van Doorn sluit zich aan bij Lux Consulting

Lux Consulting heeft het team uitgebreid met Jari van Doorn. Met de komst van de nieuwe consultant zet het adviesbureau voor de energiesector zijn duurzame groei door.

“De gesprekken met Lux Consulting toonden mij aan dat Lux Consulting precies in het profiel past van de organisatie waar ik naar op zoek was”, vertelt van Doorn. “De persoonlijke klik en de match op de juiste kernwaarden zijn voor mij ontzettend belangrijk. Beide waren bij het eerste gesprek meteen aanwezig.”

Van Doorn brengt enkele jaren werkervaring mee naar Lux Consulting. In juni 2021 voltooide hij zijn master Strategic Management aan Tilburg University. “Tijdens de ‘Consultancy track’ van deze master kwam ik voor het eerst uitgebreid in aanraking met adviesverlening. In combinatie met mijn bachelor Organisatiewetenschappen heeft dit mij een stabiele basis met kennis vanuit verschillende disciplines gegeven om aan de slag te gaan in de consultancy.”

Jari_van_Doorn_sluit_zich_aan_bij_Lux_Consulting

Na zijn studie ging van Doorn aan de slag bij ABN Amro MeesPierson. “Ik was op zoek naar een uitdaging als business consultant, en die heb ik gevonden bij het Change & Implementation Talent Programme van de private bank”, legt hij uit. “Tijdens dit traineeship heb ik in anderhalf jaar in verschillende rollen aan tal van projecten meegewerkt in allerlei disciplines.”

Hoewel hij energie kreeg van het projectmatig analyseren en adviseren, kwam hij tot de ontdekking dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging in een andere omgeving. “Ik was op zoek naar een jonge, ambitieuze en dynamische organisatie, waar ik ruimte krijg om mee te denken over de ontwikkeling en de richting van de organisatie.”

Daarbij wilde hij bovendien graag werken voor een organisatie die een positieve maatschappelijke impact maakt. “Zowel de authentieke cultuur van Lux Consulting als de rol die de organisatie heeft in de energietransitie spraken mij dan ook aan”, legt Van Doorn uit.

Na een mooie reis van zes weken door Zuidoost-Azië is hij nu als Business Consultant gestart bij Lux. Hij kon direct aan de slag op een opdracht bij Eneco.

Oprichters Jeroen Stooker en Jonathan Zigter reageren verheugd op het binnenhalen van de nieuwe consultant. “Wij zijn erg blij met de komst van Jari”, aldus Zigter. “Hij is een sociale, sympathieke kerel die goed binnen de groep valt. Daarnaast heeft hij zijn eerste stappen binnen het consultancyvak al gezet. Dit is voor ons een erg mooie basis om bij Lux te starten!”

“Er was op dit moment eigenlijk geen focus op het aannemen van junior consultants”, voegt Stooker toe. “Echter was de combinatie van een goede vooropleiding en anderhalf jaar werkervaring in de consultancy doorslaggevend om toch het gesprek aan te gaan met Jari. Na die gesprekken wisten we het zeker: voor Jari maken we een uitzondering, die hebben we er graag bij!”

Duurzaam en betrouwbaar merk

Lux Consulting timmert het laatste jaar stevig aan de weg. Op basis van een strategische heroriëntatie werd vorig jaar ingezet op het maken van de stap van de pioniersfase naar de organisatiefase.

“We willen de groei verder doorzetten om in 2025 uit te komen op 25 consultants”, aldus Zigter. “Daarnaast willen we een fijne werkgever zijn die mensen langere tijd kan boeien en binden. De recente certificering van ‘Great Place To Work’ is één van de stappen die hier het afgelopen half jaar in gezet zijn.”

“Ook willen we voor onze opdrachtgever een duurzaam en betrouwbaar merk zijn”, vult Stooker aan. “Wanneer je een Lux’er inhuurt, weet je wat je krijgt – daadkracht, authenticiteit, pragmatisme, gecombineerd met een persoonlijke benadering. Dat Jari zich aansluit bij Lux past volledig in dit plaatje.”