Lux Consulting: Consultants met een hart voor duurzaamheid

  • 18 november 2021
  • Jonathan Zigter
  • Algemeen

Consultants met een hart voor duurzaamheid. Lux is Latijn voor licht, en dat is in het geval van duurzame Lux Consulting zeker geen toeval. Het Bredase consultancy-bureau van Jeroen Stooker en Jonathan Zigter richt zich namelijk volledig op de Nederlandse energiesector. Na bijna tien jaar te hebben samengewerkt, besloten de twee om in 2015 samen een bureau op te richten. Met succes, want LUX is inmiddels een belangrijke kennispartner voor veel organisaties in de energiesector. En met onze consultants met een hart voor duurzaamheid, is het logisch dat er op het kantoor groene stroom van DELTA wordt gebruikt.

Houden van aanpakken

Jong, ambitieus en no-nonsense; dat is hoe Jeroen in drie woorden Lux Consulting zou omschrijven. ‘We zijn slimme doeners met een, die houden van aanpakken, ontzorgen en gevraagd en ongevraagd meedenken,” zegt Jeroen. “We zijn begonnen met z’n tweetjes, maar hebben inmiddels een vaste kern van medewerkers en een groot netwerk waar we op kunnen bouwen,” vult Jonathan aan. “Zo zorgen we ervoor dat al onze klanten altijd precies krijgen wat ze nodig hebben.”

Focus op energie

Jeroen en Jonathan kozen bewust voor een focus op de energiesector. Jonathan: “De stap naar duurzame energie is een van de belangrijkste maatschappelijke onderwerpen op dit moment. We moeten het schip keren om te zorgen dat toekomstige generaties ook een goede, gezonde toekomst krijgen.” Jeroen: “Pessimisten zouden zeggen: ‘Je bent een druppel op een gloeiende plaat.’ Wij denken liever: hoe meer druppels, hoe groter de impact is om stappen te maken.”

Jeroen Stooker & Jonathan Zigter - Lux Consulting - Energietransitie - windmolens

Positieve houding

Die positiviteit werkt aanstekelijk, en is nodig in een complexe markt vol uitdagingen. “Bijvoorbeeld als het gaat om gevoelige politieke besluitvorming, het doen van grote investeringen in het energienet, en duurzame oplossingen betaalbaar kunnen maken voor iedereen. We zijn trots als wij met ons werk voelbaar het verschil kunnen maken. Het geeft energie: het voelt goed als klanten ons langer willen vasthouden of meer opdrachten geven.”

Duurzaam kantoorpand

Toen Lux Consulting vorig jaar op zoek ging naar een nieuw pand, was duurzaamheid vanzelfsprekend een belangrijke eis. Het werd uiteindelijk een kantoorruimte in Easy Street; een uniek duurzaam nieuwbouwproject in Breda waar warmte lokaal wordt opgewekt door een moderne houtpellet-installatie. Jonathan: “Ook liggen er 560 zonnepanelen op het dak, en is het pand aangesloten op een slim energienet. Alles op kantoor heeft natuurlijk minimaal het A+-label, en de verlichting is allemaal led. Ook denken we volgend jaar een eerste stap te zetten in de elektrificatie van ons wagenpark.” de stap te maken naar een elektrische auto.”

De stap naar duurzame energie is een van de belangrijkste maatschappelijke onderwerpen op dit moment.
Jonathan Zigter | Mede-eigenaar Lux Consulting

Puur Zeeuws Groen van DELTA

Lux Consulting maakt gebruik van DELTA Puur Zeeuws Groen; stroom die lokaal is opgewekt in Zeeland. “Wij dragen de energietransitie en de verduurzaming een warm hart toe,” zegt Jeroen. “Groene stroom is dan een logische keuze, zeker omdat het uit Zeeland komt. Jonathan is in Middelburg opgegroeid en woont er sinds 4 jaar samen met zijn vriendin. Ik ga regelmatig met mijn gezin een weekend uitwaaien aan de Zeeuwse kust. Het is erg bijzonder als je beseft dat de wind die door je haren waait ook energie opwekt die je op kantoor gebruikt.”

 

Dit artikel verscheen in samenwerking met DELTA Energie. Lux Consulting en DELTA Energie hebben een samenwerking die al verschillende jaren terug gaat. Lees meer over deze samenwerking op onze klanten.