Stijn Hofman sluit zich aan bij Lux Consulting

Lux Consulting heeft zijn team versterkt met Stijn Hofman. Als Business Consultant gaat hij klanten ondersteunen in de energietransitie.

Hofman brengt hij ruime ervaring in de energiemarkt en ICT mee naar Lux Consulting, een adviesbureau voor de energiesector. “Zijn inzicht in optimalisatievraagstukken, gecombineerd met een strategisch bedrijfskundig perspectief, maakt hem buitengewoon geschikt voor complexe uitdagingen”, stelt Jonathan Zigter, een van de eigenaren van Lux Consulting.

“Wij zijn erg blij met de komst van Stijn”, voegt mede-eigenaar Jeroen Stooker toe. “Hiermee versterken we onze propositie in de energietransitie. Sinds vorig jaar hebben we onze groeiambitie meer naar buiten gebracht. Eén van de pijlers is een mooie gezonde balans hebben tussen junior, medior en senior consultants. Stijn valt in deze laatste categorie en we willen samen met Stijn verder bouwen aan Lux.”

Hofman is aangesteld in de rol van Business Consultant Energy Transition. Opdrachtgevers van Lux Consulting kunnen hem tevens inzetten in rollen als product owner, business consultant/analist of projectleider.

De afgelopen jaren werkte Hofman onder andere als business consultant, projectmanager en energieadviseur. Daarbij lag de focus vooral op de zorgsector en het energiedomein. “Met zijn ondernemersachtergrond van zeven jaar heeft hij niet alleen kennis, maar ook een ongeëvenaarde passie voor duurzaamheid en innovatie in huis”, geeft Zigter aan.

Hij wijst op het toenemende belang van duurzaamheid en hoe de kersverse business consultant hierin waarde kan toevoegen: “Stijns motivatie is geworteld in een missie om duurzame oplossingen te vinden en te implementeren in het energielandschap. Het is deze passie die hem heeft geleid naar Lux Consulting. Bij Lux Consulting heeft hij een plek gevonden om deze missie om te zetten in tastbare resultaten, Stijn wordt een belangrijke medestander in onze inzet om de energietransitie te versnellen.”

Als voormalig ondernemer in de ggz begrijp Hofman volgens Zigter “als geen ander de kunst van het creëren van waarde en het grijpen van kansen”.

“Zijn ondernemersgeest brengt niet alleen creatieve ideeën met zich mee, maar ook een diepgaand begrip van zakelijke dynamiek. Dit stelt hem in staat om unieke perspectieven te bieden en innovatieve benaderingen te ontwikkelen voor zelfs de meest uitdagende problemen. We zijn ervan overtuigd dat zijn toewijding, ervaring en ondernemersgeest van onschatbare waarde zullen zijn bij het vormgeven van een duurzame toekomst.”

Met vijftien professionals specialiseert Lux Consulting zich helemaal in de energietransitie. Onder de klantenkring van het bureau zijn onder meer gemeente Middelburg, TenneT, Enexis, Stedin, Eneco, GreenChoice, DELTA en Engie te vinden.