Energiespecialist Lux Consulting versterkt team met Wessel Spee

Lux Consulting, een adviesbureau gespecialiseerd in de energiesector, heeft Wessel Spee aan boord gehaald als Business Consultant.

Spee moet een cruciale rol gaan spelen in het ondersteunen en begeleiden van klanten bij het verbeteren van processen en het vinden van toekomstbestendige oplossingen.

“Meteen vanaf het eerste gesprek dat ik bij Lux Consulting voerde, voelde ik een klik”, vertelt hij. “Een bedrijf waar ik als persoon en professional kan groeien, en mijn steentje kan bijdragen aan de energietransitie waar we allemaal inzitten.”

Met een master in Strategic Management Consultancy en een bachelor in Commerciële Economie, brengt Spee een solide basis van kennis en vaardigheden mee naar zijn nieuwe rol als Business Consultant. Hij werkte in verschillende projecten en functies, waardoor hij ervaring heeft in projectmanagement, communicatie, procesoptimalisatie en businessanalyses.

Voordat hij zich bij Lux Consulting voegde, vervulde Wessel een rol bij TOPdesk, waar hij verantwoordelijk was voor een portfolio van veertig klanten in de lokale overheid. Hij hield zich bezig met het oplossen van softwaregerelateerde uitdagingen en leidde een verbeterproject voor klantloyaliteit.

Ook deed Spee al tijdens zijn studietijd ervaring op als Consultant Student, bij zowel Deloitte als EY. Bij de Big Four-kantoren was hij betrokken bij verbetertrajecten en structuurveranderingen om de efficiëntie te verbeteren.

“Wessel is een waardevolle toevoeging aan ons team”, aldus Jonathan Zigter, medeoprichter van Lux Consulting. “Zijn gedrevenheid, analytische vermogen en communicatieve vaardigheden passen perfect bij onze missie om onze klanten te ondersteunen bij de energietransitie.”

Medeoprichter Jeroen Stooker vult aan: “Wessels passie voor het vinden van innovatieve oplossingen en zijn vermogen om effectief samen te werken met klanten en teamleden maken hem een waardevolle aanwinst voor Lux Consulting. Zijn toetreding bevestigt het streven van Lux Consulting naar duurzame groei in de energietransitie en brengt daarnaast een frisse wind!”

Groeiambitie

Zigter geeft aan dat Lux Consulting op koers ligt om zijn groeiambitie te realiseren. Begin volgend jaar wil het bureau een team van 25 consultants hebben staan. Daarbij benadrukt hij tegelijkertijd dat het bovenal belangrijk is om de prettige cultuur binnen het bureau te handhaven.

“We streven ernaar niet alleen te groeien, maar ook een stimulerende werkomgeving te bieden, wat beloond is met de certificering als ‘Great Place To Work’”, besluit hij.