Lux Consulting verwelkomt Laurens Schiebroek en Joep Visser

Lux Consulting heeft zijn team uitgebreid met twee nieuwe consultants: Laurens Schiebroek en Joep Visser.

Laurens Schiebroek is een ervaren consultant met een achtergrond in de energiemarkt. Schiebroek kijkt ernaar uit om zijn loopbaan te vervolgen bij energieadviesbureau Lux Consulting: “Door me aan te sluiten bij Lux ga ik me verder verdiepen in de energiesector en ga ik klanten helpen om écht de energietransitie mogelijk te maken. Een grote uitdaging, maar wel een heel interessante!”

“Hier werken consultants die kennis hebben van de energiemarkt en opdrachten vervullen bij de verschillende spelers binnen deze sector, zoals energieleveranciers, netbeheerders, trading, gemeenten en waterbedrijven”, motiveert hij zijn keuze voor het bureau.

De afgelopen jaren werkte Schiebroek bij netbeheerder Stedin. Hier hield hij zich bezig met het automatiseren, digitaliseren en robotiseren van administratieve werkprocessen. Ook was hij onder meer betrokken bij de integratie van de IT-systemen van Enduris (Stedin nam begin 2022 de Zeeuwse netbeheerder over).

De kennis en ervaring die hij in deze tijd opdeed, vooral op het gebied van robotisering (“Stedin heeft een eigen RPA-team dat softwarerobots ontwikkelt binnen het hele bedrijf”), zal Schiebroek nu gaan inzetten bij de klanten van Lux Consulting. Zijn eerste opdracht heeft hij inmiddels al te pakken: voor een energieleverancier brengt hij de werkprocessen in kaart en zorgt hij dat deze processen IT-technisch worden ondersteund.

Jonathan Zigter, een van de oprichters van Lux Consulting, reageert enthousiast op de komst van Schiebroek: “Met het aantrekken van Laurens als nieuwe Lux’er, hebben we er een schat aan consultancy- én energiemarktervaring bij. Laurens denkt en werkt graag mee aan de groei en ontwikkeling van de organisatie.”

Schiebroek zelf kijkt tevreden terug op zijn keuze voor Lux Consulting. Naast de kennis en expertise van het adviesbureau, zijn het voor hem vooral de mensen zijn die het verschil maken. “Alle collega’s hier stralen energie uit, zijn sociaal en hebben een positieve instelling, wat zorgt voor een geweldige sfeer.”

Met de komst van Joep Visser haalt Lux Consulting een ambitieuze en ondernemende business consultant in huis. Onlangs rondde Visser zijn master Strategic Management af aan Tilburg University, een studie waarin hij reeds uitgebreid in aanraking kwam met consultancy-gerelateerde vraagstukken. In 2020 richtte hij bovendien zijn eigen onderneming op: Budgety, een innovatief animatieproductiebedrijf dat gepersonaliseerde B2B-animatievideo’s produceert.

Met zijn academische en ondernemersachtergrond is Visser nu klaar voor zijn consultancyavontuur bij Lux Consulting. En nu hij de volgende grote stap zet in zijn werkzame leven, staat hij te popelen om bij te dragen aan wat hij beschouwt als de belangrijkste transitie van dit moment: de energietransitie.

Lux Consulting-medeoprichter Jeroen Stooker is blij met de versterking van het team: “Met de komst van Joep heeft het Lux-team er een energieke Business Consultant bij. Hij ligt direct goed in de groep en heeft een hart voor ondernemen. Rekening houdende met de stappen die wij als organisatie aan het maken zijn de afgelopen, maar vooral ook de komende jaren, is dit precies waar wij naar op zoek zijn.”

Met zijn onboarding bij het inmiddels veertien professionals tellende adviesbureau uit Breda achter de rug, is Visser onlangs gestart aan zijn rol als Projectcoördinator Aansluitingen bij DNWG, een dienstenaanbieder op het gebied van technische infrastructuur.

“Ik ben enorm blij met mijn keuze voor Lux Consulting”, laat hij weten. “Ik was op zoek naar een jonge, ambitieuze en dynamische organisatie, waar hard werken en plezier maken hand in hand gaan. In mijn nog korte dienstverband bij Lux durf ik te zeggen dat ik deze organisatie gevonden heb! Ik ben ontzettend hartelijk ontvangen en voel meteen een klik met mijn nieuwe collega’s.”