Lux Consulting versterkt team met twee nieuwe consultants

Lux Consulting heeft het team uitgebreid met Bob Visser en Luuk van der Dussen. De twee zijn gestart als Business Consultant bij het adviesbureau voor de energiesector.

In 2020 rondde Bob Visser zijn studie Trade Management for Asia af aan de Hogeschool Rotterdam, met de Chinese markt als specialisatie. Tijdens deze studie woonde Visser voor een periode van één jaar in Shanghai voor zijn minor International Business Economics en zijn stage bij AZ-International.

Na zijn studie startte Visser als adviseur bij Louwman Kia, waar hij samen met zijn collega’s het dealerschap heeft mogen opstarten. Hier kwam hij dan ook in aanraking met het adviesvak, wat hem inspireerde om consultant te worden.

business consultants

“Het was een enorm leuke, succesvolle en vooral ook leerzame periode, maar mijn ambities liggen toch binnen de consultancy”, zegt Visser. In zijn zoektocht binnen de consultancy kwam hij al snel uit bij de energiesector vanwege de dynamiek en de enorme ontwikkelingen die zich op dit moment binnen de markt afspelen.

“Ik zocht een moderne organisatie waar plezier in het werken vooropstaat, maar waar ook professioneel gewerkt wordt. Dit heb ik in Lux Consulting zeker gevonden!”

Na zijn start op 1 juli is Visser meteen begonnen met de certificering voor PSM 1 en PSPO 1, die hij binnen korte tijd succesvol wist af te ronden. Ook kon hij direct terecht op zijn eerste opdracht, als Processpecialist bij DNWG. “Een enorm leuke en uitdagende opdracht”, aldus Visser.

Ook Luuk van der Dussen is op 1 juli in dienst getreden. Hij rondde recentelijk zijn studie Logistics Management af aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens zijn studie deed hij al onderzoek naar CO2-emissiereductie in het voortransport in de haven van Rotterdam. Hier kwam hij in aanraking met elementen die een rol spelen in de energietransitie.

Al bij het afronden van de studie kwam Van der Dussen in gesprek met Lux Consulting, waarna het snel tot een match kwam. “Ik ben enorm blij met mijn keuze voor Lux Consulting”, vertelt hij. “Ik ben met open armen ontvangen door mijn collega’s en ik krijg de ruimte om mezelf optimaal te ontwikkelen.”

Van der Dussen is gestart aan een opdracht bij DELTA Energie als onderdeel van het Business Transitie-team. Dit team draagt zorg voor een soepele landing van een groot integratieproject tussen Vattenfall en DELTA Energie. “De onboarding en direct starten op een mooie opdracht is uitdagend, maar het voelt zeker als een warm bad”, sluit Van der Dussen af.